Om YogaMana

YogaMana erbjuder sedan 2010 ett helhetskoncept inom lugna terapeutiska yogaformer, terapi, föreläsningar, workshops, retreats och massage. Mottot har sedan starten varit att erbjuda lugn och djupgående yoga som alla kan göra.

Vi erbjuder klasser och kurser i ex ManaYoga® – Funktionell Medicinsk Yoga, MediYoga®, yinyoga, restorative, kundalini och slow flow yoga. Flera klasser ges även i meditation, pranayama och djupavslappning s.k yoga nidra. Läs mer om våra yogaformer här.

Här hittar du några av Sveriges mest erfarna och uppskattade yogalärare och terapeuter. Läs mer om vårt team här.

I februari 2020 öppnade vår senaste studio YogaMana Center upp i ljusa, luftiga och nyrenoverade (2020) lokaler på Sibyllegatan 67 bara ett stenkast från Östermalmstorg. På denna yta har vi skapat vår dröm – en oas på totalt 185 kvadratmeter för hela dig med en stor yogasal med uppvärmda golv som tillsammans med de mjuka ullmattorna och övrigt material i ljusa harmoniska färger ger en varm och omfamnande känsla. Här kan du vila på djupet och stänga av från övriga världen en stund. Här ges våra yogaklasser, kurser och workshops. Hela lokalen har inslag av naturmaterial och detaljer från flera svenska designers. I lokalen finns ljusa lugna omklädningsrum, en butik med noga utvalda yogakläder i ekologiska material, yogatillbehör, näringstillskott, smycken och yogamattor. Hit kommer gästlärare från hela världen för att sprida sina kurser och workshops.

På lilla YogaMana Studio belägen på unikt vackra Danderydsgatan 2 invid Humlegården finns vårt kontor och och här ges även sköna massagebehandlingar och utvecklande coaching och terapisessioner.

YogaMana finns till för alla som vill må bättre, komma ner i varv, få mer energi, kraft och kreativitet. YogaMana betyder “att skapa balans i sinnet”. Under ett yogapass försöker vi stilla vårt sinne, våra tankar, genom att andas, yoga, slappna av och meditera. På detta sätt kan vi uppnå en fullständig balans på alla plan där vi aktivt arbetar med att frigöra känslomässiga blockeringar och eventuella obalanser i kroppen. Ordet “Mana” betyder också “kraft” och det är din sanna inre kraft som vi vill hjälpa dig att komma i kontakt med. I yogapassen finns ingen prestation och målet är att vara fullständigt närvarande i kroppen med ett stilla sinne och en djup medveten andning. Det är din egen upplevelse som är i fokus och inga förkunskaper behövs för att delta på någon av våra kurser. YogaMana vill hjälpa människor till avkoppling i vardagen, uppmana till att våga lyssna till kroppen och inspirera till att våga gå sin egen väg. Ett yogapass hos YogaMana är din egen tid på yogamattan där du gör precis det som känns bra för dig och du anpassar alla övningar efter din egen förmåga.

Hos YogaMana kan du yoga genom att köpa en yogakurs, klippkort eller olika typer av periodkort. Läs mer och se priser på våra kort här. Vi erbjuder också sköna yogaretreat i vackra miljöer. Dessa resor har fått exceptionellt höga omdömen av deltagare och varit omskrivna i media. Vi säljer presentkort på alla våra tjänster och skickar även hem din beställning som kan göras på e-mail info@yogamana.se eller till 0706-270530.

Madeleine Wilhelmsson lärare och terapeut i MediYoga samt grundare av YogaMana

Jag som grundat YogaMana heter Madeleine Wilhelmsson och är yogaterapeut och grundare av livsstilskonceptet ManaYoga® – Funktionell Medicinsk Yoga. Jag har sedan år 2010 arbetat med yoga som terapeutiskt verktyg och jag ser ofta hur yogan får människor att stanna upp för att slappna av, läka och fylla på med ny kraft och energi. Jag känner mig mycket tacksam över att få lära ut dessa enkla och kraftfulla verktyg till andra. Efter att själv ha levt ett stressigt liv under många år och alltid presterat på topp drev jag mig till kraftig utmattning. Tyvärr ändrade jag inte speciellt mycket på mitt liv efter detta och använde mig av traditionell läkekonst i form av mediciner för att få mer energi, sova bättre, fortsätta prestera osv. Efter en längre period insåg jag att dessa mediciner inte kommer hjälpa mig framåt och jag sökte istället alternativa vägar. Efter en lång period med många försök till olika behandlingar hittade jag till slut yogan. Jag började förstå att jag hade “kört över” mig själv under många år utan att på något sätt lyssna till kroppen och det som jag innerst inne kände, ville och var. Jag fick enkla yogaövningar och meditationer att göra hemma varje dag under ca 6 månader. Efter bara några yogapass kände jag att jag var på rätt väg. Min riktiga djupa läkning började först då och yogan har blivit min viktigaste källa när det gäller att hämta ny kraft, energi, utvecklas och må bra. Sedan år 2009 börjar jag oftast min morgon med 45 minuters yoga. Idag äter jag inga mediciner, jag yogar. För mer info om Madeleine läs artikel i Enterprise Magazine (längst ned på denna sida) eller se olika mediaklipp här.

YogaMana stödjer också utsatta grupper i samhället genom “YogaMana project – raising self esteem for health, freedom and a better childhood” som är vårt karmaprojekt. Inom dessa ramar samlar vi in pengar till organisationer som stödjer barn, tonåringar och unga vuxna mot en starkare självkänsla för att bli friska och starka individer. Vi har hitintills stöttat Trygga Barnen (2015), Friends mot mobbning (2015), Barncancerfonden (2016) samt www.aldrigensam.com (2017), Plan, Vid din sida, The Ocean Cleanup m.fl. Vi håller också löpande föreläsningar inom skolor, på företag och inom vården

Våra Lärare & Terapeuter


Yogamana i Media