Självläkning på agendan | 23 oktober

Möt Madeleine Wilhelmsson – yogaterapeut, grundare av YogaMana på Östermalm liksom till livsstilskonceptet och yogaformen ManaYoga® – Funktionell Medicinsk Yoga och utbildningsansvarig för vår banbrytande hälsoutbildning SjälvläkningsTerapeutProgrammet STP®.

SjälvläkningsTerapeutProgrammet STP® är ett 3-stegsprogram framtaget av yogaterapeut Madeleine Wilhelmsson där du utbildas av yogaterapeuter, näringsexperter, forskare och läkare. Utbildningen finns till för alla som vill sprida enkla, effektiva och naturliga verktyg baserade på forskning i framkant om vad som bygger sann hälsa inifrån fysiskt, psykisk och mentalt.

“Efter att själv ha sökt upp flertalet experter inom självläkning har jag med hjälp av yoga, nya kost- och näringsval kunnat läka mig själv från både utmattning, whiplashskada och sköldkörtelbesvär. Detta gav mig ett helt nytt liv!” – Madeleine

Möt Madeleine, hennes visioner och idéerna bakom STP®
_______________________________________
Vad är din vision?

Min vision är att totalt revolutionera synsättet på hälsa och sprida självläkning ut i samhället till alla som vill vara med och påverka sin egen läkning utifrån forskningsbaserade verktyg och flertusenåriga välbeprövade metoder. Våra självläkningsterapeuter kommer kunna bidra på samhällsnivå och bli en viktig del i framtidens hälsa och friskvård. Alla förtjänar att må bra!

Hur gick tankarna när du valde lärare?
Jag hade under många år byggt upp ett fint kontaktnät inom självläkning med några av Sveriges absolut mest erfarna läkare, forskare, terapeuter och lärare där alla brinner för sina respektive ämnen och unika kunskaper. Dessa är nu för första gången samlade i ett 3-stegs program – STP för att utbilda framtidens självläkningsterapeuter. Kunskapen som lärs ut blir oerhört kraftfull och livsförändrande både för deltagarna som genomgår programmet men också för deras framtida grupper/klienter.

Hur relevant är utbildningen just nu?
Oerhört. Människor vill idag vara med och påverka sitt eget mående. Pandemin som världen genomgått och fortfarande befinner sig i, har drabbat de med livsstilsrelaterade sjukdomar allra värst. Många har även tröttnat på att under ett kort läkarsamtal få ett recept och bli hemskickade utan några som helst verktyg för att framåt kunna påverka sitt eget mående. Vi vill komplettera den traditionella vården och förse människor med kunskap, verktyg och inspiration om vad man kan göra själv för att må ännu bättre.

Vad konkret leder STP deltagarna till?
Redan efter Steg 1 blir deltagarna Certifierade Självläkningsterapeuter Steg 1 (efter genomgången kurs, inlämningsuppgifter, närvaro och tentamen). De kan då leda ett fåtal men kraftfulla funktionsmedicinska yogapass och meditationer för klienter och grupper samt hålla enklare hälsosamtal.

Efter Steg 2 har deltagarna en helt annan typ av utvidgad yogisk verktygslåda och kan lära ut 16 olika yogapass (i 4 olika längder), har kunskaper inom alltifrån hjärnan, psykiskt mående, cellbiologi, fasta och ämnen såsom Ayurveda och huden. Efter steg 2 kan man även påbörja att hålla självläkningssessioner och skapa individanpassade självläkningsplaner.

Efter Steg 3 är deltagarna fullfjädrade självläkningsterapeuter, kan följa upp och mäta sitt arbete med diverse olika mätmetoder och föreläsa om självläkning Det är givetvis valfritt att fullfölja ett eller flera steg.

Utbilda dig till självläkningsterapeut start 23 oktober! Vill du utbilda dig i Sveriges första kombinationsutbildning i medicinsk yoga, kost, näring och livsstil? Vill du uppleva en transformerande utbildning baserad på funktionsmedicin, göra skillnad på samhällsnivå och bli en central del i framtidens hälsa- och friskvård?
Då är SjälvläkningsTerapeutProgrammet STP® något för dig!

Nästa kursstart Steg 1:
Lördag 23 oktober 2021

8 st Kurstillfällen: Lör 23 okt kl 11-18, Sön 24 okt kl 07-16, Lör 27 nov kl 11-18, Sön 28 nov kl 07-16
Lör 18 dec kl 11-18, Sön 19 dec kl 07-16, Lör 29 jan kl 11-18 och Sön 30 jan kl 07-16 (=8 heldagar)

Plats: Center Sibyllegatan 67, Sthlm. Kan även genomföras 100% online (välj vid bokning).

Pris: 24.500 SEK (varav 5.000 SEK är bokningsavgift)

Kursinnehåll Steg 1:

 • Självläkningens grunder: andning, tankar, känslor, återhämtning och näring
 • Funktionell medicinsk yoga: grundstruktur, teori, pedagogik och egenträning
 • Funktionsmedicinska yogapass i 4 olika kategorier och 4 olika längder
 • Yogiska tekniker, effekter och forskning: pranayama, rörelse, meditation och avslappning
 • Energisystemet och grundläggande chakrakunskap
 • Grundläggande kost- och näringslära: mikro- och makronäringsämnen
 • Matsmältningssystemets funktion och olika kosthållningar
 • Antiinflammatorisk kost versus proinflammatorisk kost
 • Arv, miljö och livsstil kopplat till våra vanligaste livsstilssjukdomar
 • Immunförsvar, inflammation och infektion vid kronisk ohälsa
 • Grundläggande funktionsmedicin: integrativ, individ- och orsaksorienterad behandling
 • Grundläggande marknadsföring: nå ut och arbeta för en friskare värld

Läs mer om Steg 1 här.

Boka din plats till Steg 1 start 23 oktober här.

För frågor: info@yogamana.se eller 0706-270530

Varmt välkommen!

Yoga in hösten hos oss!

Varmt välkomna tillbaka till yogamattan och en stärkande yogahöst! Vi är så glada över höstens schema, där ... Läs mer

Yogaretreat Idöborg 19-21 nov – “Winter Glow med Gong & ManaYoga®”

19-21 november välkomnas du till ett djupgående, transformerande och avkopplande yogaretreat på vackra ön Idöborg i Stockholms ytterskärgård. ... Läs mer

Bli självläkningsterapeut start 23 okt!

Utbilda dig till självläkningsterapeut start 23 oktober! Vill du utbilda dig i Sveriges första kombinationsutbildning i medicinsk ... Läs mer