Pressmeddelande 27 jan 2020

Pressmeddelande 27 jan 2020 - självläkning

Stockholm 27 januari 2020

Nu öppnar ny yogastudio på Östermalm inom den nya läkekonsten ”självläkning”

Madeleine Wilhelmsson, grundare av YogaMana öppnar nu en ny studio för att sprida kunskap om självläkning: att låta människor ta makten över sitt eget mående och hälsa, via vetenskapligt testade verktyg. En kombination av Funktionell Medicinsk Yoga, antiinflammatorisk kost, näringslära och livsstilsråd används i självläkningskonceptet för att komma i balans; fysiskt mentalt och emotionellt. 

Den 3e februari kommer Östermalmsborna att välkomnas till det nya centret för självläkning, en ”Yoga Pharmacy” på Sibyllegatan 67. Här kommer bland annat den yogaform vars effekter är mest forskat på att erbjudas, enligt studier från Karolinska Sjukhuset och Danderyds sjukhus. I ett samhälle där till och med yoga har blivit en prestation väljer man här att fokusera på lugn yoga som alla kan göra: yoga som terapi och självläkningsverktyg. Självläkning handlar om att ge kroppen de allra bästa förutsättningarna till att läka och återhämta sig själv via den näring som den behöver, att återgå till ett naturligt lugnt andetag (som vi alla är födda med) samtidigt som man reducerar det som stör, stressar och bryter ner. Självläkningsverktygen är en del inom den kommande Funktionsmedicinen.

Funktionsmedicinen, med ursprung i USA, skiljer sig från den traditionella skolmedicinen genom att vara orsaksinriktad i stället för symtomdämpande. Den har en holistisk syn som uppmuntrar till tvärvetenskaplig kunskap och samarbete mellan läkare och olika slags alternativa terapeuter.

– Funktionsmedicin är framtidens medicin; man kombinerar den traditionella läkarvetenskapen med kost, näringslära och livsstil. I USA finns det 1000-tals läkare som har denna vidareutbildning efter sin läkarexamen. I Sverige finns det än så länge bara ett fåtal läkare inom Funktionsmedicin men jag är övertygad om att det är framtidens läkekonst. Jag kommer bidra med att utbilda självläkningsterapeuter för alla som vill sprida den djupa kunskap som finns inom självläkning, säger Madeleine Wilhelmsson, VD Yogamana.

YogaManas team kommer att utföra: Funktionell Medicinsk Yoga (s.k ManaYoga®), MediYoga®, yinyoga, restorative (återhämtande yoga), kundalini och slow flow yoga. Det kommer även att finnas klasser i meditation, pranayama (andningsövningar) och djupavslappning s.k yoga nidra. Med sig för att förmedla detta har Madeleine ett starkt och spännande team. Det kända nyhetsankaret från SVT Ulf Wallgren som bytte karriär till att bli en omåttligt populär yogalärare. Stora profiler inom hälsobranschen; Sarah Jonsson (Restorative Yoga), Jonas Rådahl, Fredrik Binette mästare på djupavslappning och meditation, Anna Åhlgren (Restorative), Mikael Kolthoff som nu startar forskning på Meditation & Parkinson. Studion får även besök av välkända Josefine Bengtsson från Soul Space, Hormongurun Ellen Engvall och internationella stjärnor såsom Maya Fiennes (La yogi).

Blev själv räddad av yogan
Madeleine Wilhelmsson är Civilingenjören som ”läkte sig själv” från utbrändhet, whiplashskador och sköldkörtelproblem med hjälp av yoga som medicin.

– Cirka 20% av alla kvinnor äter någon gång medicin för sköldkörteln. Jag håller i dag i populära sköldkörtel-workshops i Sverige där jag utbildar kvinnor i yoga, kost och näring för att de liksom jag ska kunna bli medicinfria. Jag är övertygad om att olika självläkningsverktyg kommer att ta en större plats i människors liv framöver. Utan yogan hade jag inte haft en frisk sköldkörtel idag och inte heller mått så bra som jag gör nu, säger Madeleine Wilhelmsson.

Yoga fri från prestation

Det finns ett stort intresse för yogaformer som är fria från prestation, Restorative till exempel är den mest prestationslösa yogan som finns. Man får utöva djupavslappning, hållen och uppstöttad av bolster för att kunna släppa taget om alla måsten.

 Även Gongbad drar fullt hus. En ljudterapi där man vilar till gongens vibrationer för att kroppens egna vibrationer ska hamna i balans.

Yogamana


Yogamana har funnits sedan 2010 på Danderydsgatan på Östermalm. Nu öppnar man ytterligare en studio på Sibyllegatan 67. YogaMana är kända för sitt helhetskoncept inom lugna terapeutiska yogaformer, terapi, coaching, massagebehandlingar, föreläsningar, workshops och skärgårdsretreats. Mottot har sedan starten varit att erbjuda lugn och djupgående yoga som alla kan göra.

www.yogamana.se