Yoga för Stela Män i Media

Yoga för Stela Män i Saluhallens Magasin

Många män känner igen i detta: ont i kroppen, stelhet i axlarna, stillasittande vid datorn och ständig stress för att hinna sina deadlines. Här kan yoga hjälpa till ett mer balanserat liv. Det menar Madeleine Wilhelmsson, grundare av Yogamana. Hon har tagit fram en kurs speciellt för stela män.

____________________________________

Vi hade en mängd kvinnor som kom till oss. Inte sällan med stressrelaterade besvär- De hade svårt att sova, hormonstörningar och högt blodtryck. Läkare, sjukgymnaster och annan vårdpersonal skickade dessa utarbetade och sönderstressade personer till oss eftersom de hört talas om vårt specifika fokus mot vetenskaplig lugn terapeutisk yoga som alla kan göra. Dock lyste männen med sin frånvaro. Det tog ett tag innan jag förstod varför, säger Madeleine.

Madeleine berättar att hennes manliga vänner gav samma anledningar eller ursäkter: ”jag är så stel, jag kan inte gå på yoga och det är ju bara en massa viga tjejer på klasserna”. Det sistnämnda kunde dock inte vara mer fel, menar hon”- ur Östermalms Saluhalls magasin.

Men är då verkligen yoga för alla?

– Ja hos oss är alla välkomna, i vilket skick de än är. Yoga handlar ganska lite om vighet, vilket många felaktigt tror. Det är viktigare med närvaro och att få kontakt med sin egen egen kropp. Yoga är ett sätt att fylla på med ny energi, få regelbunden återhämtning och därmed markant minska riskerna för utbrändhet och andra livsstilssjukdomar.

Är det någon skillnad på yoga för kvinnor och män?

– Sanningen är den, att män faktiskt behöver en annan typ av yoga än kvinnor. Deras vanligtvis större muskulatur gör att män oftare blir stela, antingen till följd av stillasittande arbete eller på grund av mer fysisk hård träning.

Sagt och gjort, Madeleine bestämde sig för att skapa en yogaklass på schemat – enbart för män som upplevde sig stela. Passet skräddarsyddes för att skapa mer rörlighet, minska stress och ge ett inre lugn och en mjukhet i kroppen. Hon tror att namnet på klassen ”Yoga för Stela Män” – var en bidragande orsak till att passet varje onsdagsmorgon i den stora luftiga lokalen på Sibyllegatan 67 blev välfyllt och att många topp-presterande män på Östermalm fick upp ögonen för passet.

– Flera av de som deltagit har berättat hur de känner sig mer rörliga och flexibla, bara efter några få gånger, och att det är ett fint komplement till annan träning.

Dessa klasser anpassades just för män som är stela, men männen är lika välkomna att delta i alla klasser hos oss.

I denna klass gör vi speciellt anpassade yogaövningar för dig som man som kanske har stela muskler till följd av stillasittande arbete eller fysisk träning.

Vi jobbar med enkla men dynamiska yogaövningar för att uppnå ökad rörlighet, minskad stress och ett inre lugn. Fokus läggs på stela baksidor såsom lår, vader och höfter samt en förbättrad andning. Inga förkunskaper av yoga behövs för att delta.

Dessa klasser anpassades just för män som är stela, men männen är lika välkomna att delta i alla klasser hos oss.

Yoga för Stela Män kan du gå dessa tider hösten 2022
Tid: Onsdagar kl 07.15-08.15
Datum för pass: 7/9-21/12-2022 – Köp kort
Vid kursbokning: 16 ggr, 3550 kr – Boka kurs
Lärare: Linn Hansson
Plats: YogaMana Center, Sibyllegatan 67, Stockholm

Tack till: Östermalms Saluhalls Magasin för en fantastisk artikel! Hämta ditt egna exemplar på Saluhallen.

Text: Redaktionen på Östermalms Saluhall Magasin
Foto: Henrik Nero
Artikel från tidningen Östermalms Saluhall Magasin
Fler nyheter

Sommaryoga i Stockholm 2024

Behåll lugnet i sommar och njut av yoga hos oss på plats eller online! Under perioden 10/6-1/9 ... Läs mer

Självläkningsterapeutprogrammet STP® – en unik hälsoutbildning i tre steg!

Kunskap du har nytta av hela livet! Den 23 mars välkomnar vi ytterligare en grupp på steg … Läs mer

Yogaretreat 31 maj-2 juni i Skärgården

Yogaretreat i skärgården – Upplev dina chakran med Medicinsk Yoga (ManaYoga®) Den 31 maj till 2 juni … Läs mer