Gongbad som läkning och djupavslappning på YogaMana Center Östermalm

Välkommen till en workshop om kvinnohälsa, tarmflora och läkande rörelser med forskaren Ina Schuppe Koistinen!

Under denna dag kommer Ina att föreläsa om:
– Vad som kännetecknar en frisk tarmflora och vilken funktion den har
– Hur tarmfloran påverkas av vår livsstil
– Vilka sjukdomar som har samband med obalans i tarmflora
– Hur du kan återställa en obalanserad tarmflora
– Hur påverkar mikrobiotan i vaginan och på huden kvinnors hälsa?

Människan har i alla tider levt i symbios med mikrober, den så kallade mikrobiotan, som består av bakterier, virus och svampar. Vi bjuder på ett varmt hem fyllt med ett smörgåsbord av mat och dryck. I gengäld skyddar mikroberna oss från infektioner och tränar vårt immunsystem, producerar livsviktiga vitaminer och hjälper oss att tillgodogöra oss mat och fibrer. Forskningen om tarmfloran har exploderat under det senaste decenniet. Vi har fått upp ögonen för dess roll först nu när det verkar som om vår livsstil, vad vi äter och användning av antibiotika har förändrat den normala tarmfloran hos många människor.

Under dagen kommer du även att få prova på läkande rörelser (så kallad Yoga & Groove) som alla kan göra och som fyller dig med rörelseglädje, harmoni och ökad medveten närvaro. Vi rör vi oss helt utan krångliga koreografier, bara enkla steg, lekfullhet och gemenskap.

Det kommer att finnas tid för frågor och tarmflorevänligt fika ingår i priset.

Om Ina Schuppe Koistinen:
Ina är forskare, konstnär, yogalärare och groove-instruktör. Hon har en doktorsexamen i medicin och jobbar på Centrum för Translationell Mikrobiomforskning på Karolinska Institutet med att studera mikrobiotans roll för kvinnors hälsa och i inflammatoriska tarmsjukdomar. Hon publicerade den populärvetenskapliga boken Vulva: Fakta, myter och livsomvälvande insikter förra året som baseras på den nyaste forskningen om vaginalflorans roll för kvinnors hälsa. Förutom forskningen brinner Ina för att guida människor till ett hälsosammare liv med sin kunskap och kreativitet. Ina är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis.

Kursinformation
Tid: Sön 19 november kl. 10.00-13.30
Pris: 700 kr
Betalning: Hela beloppet betalas i vårt bokningssystem.
Plats: YogaMana, Sibyllegatan 67,  Stockholm.
Bokningsvillkor: Anmälan är bindande (plats kan dock överlåtas till annan person vid sjukdom eller förhinder).
Frågor: info@yogamana.se eller 070-627 05 35

Varmt välkommen till kunskapsspäckad workshop med det senaste om tarmhälsa och kvinnohälsa med forskare Ina Schuppe Koistinen!


  • 700 kr

  •  Sön 19 nov kl. 10.00-13.30

Boka workshop

Fler av våra Workshops