Mikael Kolthoff

Mikael Kolthoff

Mikael Kolthoff är operasångaren som sadlade om till yogalärare. Idag börjar han varje morgon med ett yogapass. Mikael är utbildad instruktör i MediYoga vid MediYoga Institutet i Stockholm och är även under pågående utbildning till terapeut och lärare i Mediyoga.

Yogan har betytt mycket för Mikael som på flera plan läkt sig själv med hjälp av yogan, bland annat från stress.

Med en 27 år lång karriär som professionell sångare i Operakören på Kungliga Operan har han senaste åren valt att avveckla och på heltid ägna sig åt yoga. Han beskriver MediYoga som “fantastiska verktyg för att förebygga och själv kunna påverka sin egen läkning”. Han upplever att yogan har givit honom en ytterligare och mer närvarande dimension i livet.

I Mikael’s kurser ligger fokus på det långa djupa andetaget.

“Du har fått en alldeles exemplarisk näsa. Använd den till det som den är gjord för – ANDAS;)”

Mikael är känd för sitt lugna och grundade sätt att leda yoga på och har hållit klasser på olika yogastudios, liksom på parkinsonförbundet och i andra mer sociala sammanhang runt om i Stockholm. Från och med våren 2018 är han aktuell med kursen “MediYoga för Män” torsdagar kl 19.15-20.30 liksom “MediYoga Antistress” måndagar kl 12-13. Inga förkunskaper krävs för att delta i någon av kurserna.

Välkommen till skön yoga som alla kan göra!

Fler Lärare & Terapeuter