Om YogaMana

YogaMana Danderydsgatan 2 Östermalm

YogaMana är en din personliga yogastudio belägen på vackra Danderydsgatan 2 mitt på Östermalm i Stockholm. En oas med ett helhetskoncept inom lugna läkande yogaformer, terapi, föreläsningar, workshops, retreats och massage. Vårt basutbud består av lugn medicinsk yoga, även kallad MediYoga ®, men vi erbjuder också andra lugna djupgående yogaformer såsom yinyoga, terapeutisk hatha, restorative, hormonyoga, kurser i mindfulness och meditation. Läs mer om våra yogaformer här.

YogaMana finns till för alla som vill må bättre, komma ner i varv, få mer energi, kraft och kreativitet. YogaMana betyder “att skapa balans i sinnet”. Under ett yogapass försöker vi stilla vårt sinne, våra tankar, genom att andas, yoga, slappna av och meditera. På detta sätt kan vi uppnå en fullständig balans på alla plan där vi aktivt arbetar med att frigöra känslomässiga blockeringar och eventuella obalanser i kroppen. Ordet “Mana” betyder också “kraft” och det är din sanna, inre kraft som vi vill hjälpa dig att komma i kontakt med. I yogapassen finns ingen prestation och målet är att vara fullständigt närvarande i kroppen med ett stilla sinne och en djup medveten andning. Det är din egen upplevelse som är i fokus och vi släpper all prestation. YogaMana vill hjälpa människor till avkoppling i vardagen, uppmana till att våga lyssna till kroppen och inspirera till att våga gå sin egen väg. Ett yogapass hos YogaMana är din egen tid på yogamattan där du gör precis det som känns bra för dig och du anpassar alla övningar efter din egen förmåga.

Madeleine Wilhelmsson lärare och terapeut i MediYoga samt grundare av YogaMana

Jag som grundat YogaMana heter Madeleine Wilhelmsson och är terapeut och lärare i MediYoga. Jag har sedan år 2010 arbetat med yoga som terapeutisk verktyg och jag ser ofta hur yogan får människor att stanna upp för att slappna av, läka och fylla på med ny kraft och energi. Jag känner mig mycket tacksam över att få lära ut dessa enkla och kraftfulla verktyg till andra. Efter att själv ha levt ett stressigt liv under många år och alltid presterat på topp drev jag mig till kraftig utmattning. Tyvärr ändrade jag inte speciellt mycket på mitt liv efter detta och använde mig av traditionell läkekonst i form av medicin för att få mer energi, sova bättre, fortsätta prestera osv. Efter en längre period insåg jag att dessa mediciner inte kommer hjälpa mig framåt och jag sökte istället alternativa vägar. Efter en lång period med många försök till olika behandlingar hittade jag till slut MediYogan. Jag började förstå att jag hade “kört över” mig själv under många år utan att på något sätt lyssna till kroppen och det som jag innerst inne kände, ville och var. Jag fick enkla yogaövningar och meditationer att göra hemma varje dag under ca 6 månader. Efter bara några yogapass kände jag att jag var på rätt väg. Min riktiga djupa läkning började först då och yogan har blivit mitt viktigaste källa när det gäller att hämta ny kraft, energi, utvecklas och må bra. Sedan år 2009 börjar jag oftast min morgon med 45 minuters yoga. Idag äter jag inga mediciner, jag yogar. För mer info om mig läs artikel i Allt om Yoga eller se olika mediaklipp här.

YogaMana Shop Danderydsgatan 2 Östermalm

I vår yogastudio på Danderydsgatan 2 invid Humlegården och bara ett stenkast från Stureplan ges våra yogaklasser och workshop. i yogasalen kan du vila på de sköna yogamattorna i ull och stänga av från övriga världen ett tag. Här kan du går en 3D-vandring hos oss och se hur lokalen ser ut.

Vi har också två terapirum/behandlingsrum där vi erbjuder psykosyntesterapi, yogisk terapi, enskild yoga & skön massage. På övervåningen finns en yogashop med noga utvalda yogakläder i ekologiska och fina material, yogamattor, CD, téer, smycken och till viss mån även inredning. Shopen är allid öppen i samband med ditt yogapass. Vi säljer presentkort på alla våra tjänster och skickar även hem din beställning som kan göras på e-mail info@yogamana.se eller till 0706-270530.

YogaMana stödjer också utsatta grupper i samhället genom “YogaMana project – raising self esteem for health, freedom and a better childhood” som är vårt karmaprojekt. Inom dessa ramar samlar vi in pengar till organisationer som stödjer barn, tonåringar och unga vuxna mot en stark självkänsla för att bli friska och starka individer. Vi har hitintills stöttat Trygga Barnen (2015), Friends mot mobbning (2015), Barncancerfonden (2016) samt www.aldrigensam.com (2017). Vi håller också löpande föreläsningar inom skola, på företag och inom sjukvården.

Varmt Välkommen till oss!

 

 

Våra Lärare & Terapeuter

Ulf Wallgren

Läs mer

Cecilia Humble

Läs mer

Jenny Andersson

Läs mer

Petra Reis

Läs mer

Ulrica Boajé

Läs mer

Suna Senman

Läs mer

Marja Norlin

Läs mer

Mikael Kolthoff

Läs mer

Linn Hansson

Läs mer

Kristina Kumlin

Läs mer

Caroline Norbelie

Läs mer

Juan Guzman

Yogalärare

Läs mer

Madeleine Wilhelmsson

Yogalärare

Läs mer

Pia Andersson

Yogalärare

Läs mer

Yogamana i Media