Om YogaMana

YogaMana Danderydsgatan 2 Östermalm

YogaMana är en din personliga yogastudio belägen på vackra Danderydsgatan 2 mitt på Östermalm i Stockholm. En oas med ett helhetskoncept inom lugna läkande yogaformer, terapi, föreläsningar, workshops, retreats och massage. Vi erbjuder lugna djupgående yogaformer såsom Funktionell Medicinsk Yoga s.k. ManaYoga®, yinyoga, restorative yoga, kundalini, MediYoga® mm. Läs mer om våra yogaformer här.

YogaMana finns till för alla som vill må bättre, komma ner i varv, få mer energi, kraft och kreativitet. YogaMana betyder “att skapa balans i sinnet”. Under ett yogapass försöker vi stilla vårt sinne, våra tankar, genom att andas, yoga, slappna av och meditera. På detta sätt kan vi uppnå en fullständig balans på alla plan där vi aktivt arbetar med att frigöra känslomässiga blockeringar och eventuella obalanser i kroppen. Ordet “Mana” betyder också “kraft” och det är din sanna inre kraft som vi vill hjälpa dig att komma i kontakt med. I yogapassen finns ingen prestation och målet är att vara fullständigt närvarande i kroppen med ett stilla sinne och en djup medveten andning. Det är din egen upplevelse som är i fokus och inga förkunskaper behövs för att delta på någon av våra kurser. YogaMana vill hjälpa människor till avkoppling i vardagen, uppmana till att våga lyssna till kroppen och inspirera till att våga gå sin egen väg. Ett yogapass hos YogaMana är din egen tid på yogamattan där du gör precis det som känns bra för dig och du anpassar alla övningar efter din egen förmåga.

Madeleine Wilhelmsson lärare och terapeut i MediYoga samt grundare av YogaMana

Jag som grundat YogaMana heter Madeleine Wilhelmsson och är yogaterapeut och grundare av livsstilskonceptet ManaYoga® – Funktionell Medicinsk Yoga. Jag har sedan år 2010 arbetat med yoga som terapeutisk verktyg och jag ser ofta hur yogan får människor att stanna upp för att slappna av, läka och fylla på med ny kraft och energi. Jag känner mig mycket tacksam över att få lära ut dessa enkla och kraftfulla verktyg till andra. Efter att själv ha levt ett stressigt liv under många år och alltid presterat på topp drev jag mig till kraftig utmattning. Tyvärr ändrade jag inte speciellt mycket på mitt liv efter detta och använde mig av traditionell läkekonst i form av mediciner för att få mer energi, sova bättre, fortsätta prestera osv. Efter en längre period insåg jag att dessa mediciner inte kommer hjälpa mig framåt och jag sökte istället alternativa vägar. Efter en lång period med många försök till olika behandlingar hittade jag till slut yogan. Jag började förstå att jag hade “kört över” mig själv under många år utan att på något sätt lyssna till kroppen och det som jag innerst inne kände, ville och var. Jag fick enkla yogaövningar och meditationer att göra hemma varje dag under ca 6 månader. Efter bara några yogapass kände jag att jag var på rätt väg. Min riktiga djupa läkning började först då och yogan har blivit mitt viktigaste källa när det gäller att hämta ny kraft, energi, utvecklas och må bra. Sedan år 2009 börjar jag oftast min morgon med 45 minuters yoga. Idag äter jag inga mediciner, jag yogar. För mer info om Madeleine läs artikel i Enterprise Magazine (längst ned på denna sida) eller se olika mediaklipp här.

YogaMana Shop Danderydsgatan 2 Östermalm

Vår yogastudio på Danderydsgatan 2 invid Humlegården ligger ett stenkast från Stureplan. Här ges våra yogaklasser, workshops och sessioner. I yogasalen kan du vila på de sköna yogamattorna i ull och stänga av från övriga världen en stund. Här kan du går en 3D-vandring hos oss.

Vi har också två terapirum/behandlingsrum där vi erbjuder samtalsterapi, coaching, yoga terapi och djupgående medicinsk massage liksom naprapati. På övervåningen finns en yogashop med noga utvalda yogakläder i ekologiska och fina material, yogamattor, téer, hälsopreparat, smycken och till viss mån även inredning. Shopen är allid öppen i samband med ditt yogapass. Vi säljer presentkort på alla våra tjänster och skickar även hem din beställning som kan göras på e-mail info@yogamana.se eller till 0706-270530.

YogaMana stödjer också utsatta grupper i samhället genom “YogaMana project – raising self esteem for health, freedom and a better childhood” som är vårt karmaprojekt. Inom dessa ramar samlar vi in pengar till organisationer som stödjer barn, tonåringar och unga vuxna mot en starkare självkänsla för att bli friska och starka individer. Vi har hitintills stöttat Trygga Barnen (2015), Friends mot mobbning (2015), Barncancerfonden (2016) samt www.aldrigensam.com (2017), Plan, Vid din sida, The Ocean Cleanup m.fl. Vi håller också löpande föreläsningar inom skolor, på företag och inom vården.

Varmt Välkommen till oss!

 

 

Våra Lärare & Terapeuter

Mona Nygren

Läs mer

Sarah Jonsson

Läs mer

Martina Törnvall

Läs mer

Alexandra Ek

Läs mer

Julia Nilsson

Läs mer

Marie Gershagen

Läs mer

Ulf Wallgren

Läs mer

Linnea Zülch

Läs mer

Ulrica Boajé

Läs mer

Mikael Kolthoff

Läs mer

Caroline Norbelie

Läs mer

Madeleine Wilhelmsson

Yogalärare

Läs mer

Pia Andersson

Yogalärare

Läs mer

Yogamana i Media